2012. december 3., hétfő

gyurma keményítőből és szódabikarbónából....

nem oly régen találtam egy csodás fotót és egy fantasztikusan egyszerű gyurma  receptet a neten...

rengeteg csodásnál csodásabb képpel találom magam szemben naponta a neten, de ebből valahogyan mindig erősen szelektál az agyam, hogy mi marad meg
ez megmaradt, mert pofonegyszerű és nagyon szép
én évekig végtelenül nagy híve voltam a sógyurmának, nagyon sok gyerekkel nagyon sokat csináltuk, még aktív "népművelő" korszakomban:), adventi koszorútól kezdve gyertyatartóig és ajándékkísérőkig mindent, de bizony gyakran szárítás közben megduzzadt.


ezzel a most készült gyurmával nincs ilyen gond, nagyon szép egységes és sima felületet ad, szóval klassz:)
íme a recept:
Hozzávalók:
- 300 g szódabikarbóna /egy bögre/
- 75 g kukoricakeményítő /fél bögre/
- 150 ml meleg víz /kétharmad bögre/

összekever, tűzhelyre fel, én kb. 2-3 percig főztem, aztán klasszul besűrűsödött, némi idő és hűlés után folpackba csomagoltam, fél óra múlva pedig már dolgoztunk is vele.

ebből az adagból egy nagy tepsinyi apró dísz készült és egy nagyobbacska rénszarvas...:)

íme a fotók:






jó munkát hozzá mindenkinek:)


2012. december 2., vasárnap

éjszakai műszak

mivel a hétvégi nappalaim finoman szólva is a nem kis család és a háztartás együttes működtetésével zajlik, ezért nekem hétvégén nem marad más esélyem, csak az éjjeli alkotás

igen ám, de ha a kicsi megborult napirend miatt későn kel a délutáni alvásból, akkor későn is fekszik, vagyis az éjszakai móka is rövidül

közben észrevétlenül belecsúsztunk az adventbe is, amit mi egyelőre oly módon vettünk észre, hogy néhány éjszakai óránk ráment és néhány pohár borunk:), mire készen lett a naptár:)

de tisztelettel   jelentem, ha reggel felébrednek a gyerekek, akkor a helyén van minden:)

készültek fázisfotók....

hites Uram jóváhagyásával osztom meg a munkájáról készült képeket, mert majd most jön az ugye, hogy én csak fotóztam, az érdemi munkát meg Ő végezte:)










 a tobozgyűjtés eredménye lett, hogy az idén tobozból fog készülni az adventi koszorú, amit össze is raktam, de bizony hamar nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van fenyőágra, kell a zöld...szóval holnap beszerzés folyt. köv. :)
de addig is következzék egy félkész fotó..:)





meg reggel színház a kislányommal:)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések