2012. április 29., vasárnap

bringa

évek után tegnap végre eljutottunk odáig, hogy a saját bringám elkerült a közvetlen közelembe:)
én régebben brutális, napi 3egynéhány km-t nyomtam munkába járva, de később, új munka miatt le kellett tegyem. Most viszont ugye már nem egyedül fogok..ennek örömére beszereztünk ma egy akkora gyermekülést, hogy vannak kétségeim, hogy nem nagyobb-e, mint az egész bringám:)
holnap rendbetétel és utána jaj nektek, piacok:)))))
ma szomszédolós, együttfőzős paprikáskrumplit ettünk, majd sok gyerekkel fagyizós sétálós, számunka kimerítőbb napon vagyunk túl, bár Nellust is nullára futtattuk, a nagyobbakban még volt szufla......

az éjjel,elkészült ez is








2012. április 25., szerda

élete első

Nelluskám ma gombot varrt.
mind a 18 hónapnyi élettapasztalatot belesűrítve a mozdulatokba.....a gombok kiválasztásába....
éppen csak  a nyelve hegyét nem dugta ki, egyem meg...
sokkal kisebb kora óta igen jó viszonyban van a tűvel, pontosabban szólva a gombostűvel, mert amikor együtt varrunk, az neki mindig  a keze ügyében van, ugye.....ezért aztán a tű, mint olyan, kevésbé izgalmas, hisz nincs színes extra rajta, na de a gombokkal együtt! úgy már alakul...:)


ma megint beszabadultam méteráru üzletbe
a rózsaszín, fehér pöttyös Nellusnak, kisruhának nyárra. A fehér alapon színes mintás pedig azért, mert emlékszik-e még valaki, arra a klassz 80-as évekbeli játékra, mely műanyag, lyukas golyókból és egyenes, vékony műanyagpálcikákból  (mint a nyalóka nyele manapság) állt és bele kellett dugdosni és úgy lehetett vele építeni?:)
én igen
ez az anyag pontosan erre emlékeztet
és imádom
egyszer már volt egy táska bélése, csodás volt, lesz még belőle:)
a harmadik pedig a két kicsi rajzos széknek lesz a székpárnája...mert a művésznő valamilyen okból összefirkálja a széket is...meg a falat is....a falvédő mellett.......:)

némi munkát fel tudok mutatni és egy folyamatban levő, ma elkezdett hímzést...mielőtt lementünk az udvarra, gyorsan rajzoltam, míg lenn voltunk, a sok gyerek és sok probléma ellenére némi haladást tudtam felmutatni, majd most éjjel is, szóval lassan, de halad....


megállapodás született
a  négynaposhosszúhétvégét romantika helyett a nagytakarítás jegyében töltjük....
a férj kérése: de a bútorokat ne toljuk el, jó?

hm....



2012. április 22., vasárnap

csúcsra járat

Ma egész nap, az egész család Nellus után rohangált, aki eszeveszett tempót diktált az állatkertben, mindenhova felmászott, ahova csak lehetett, sőt, oda is, ahova nem...:)


Az oroszlánok némi visszaesést mutattak fel a prioritási listánkon, mert sok aktivitást nem mutattak szegények, mivel ebéd után volt, mire hozzájuk értünk, de ez egy másfél éves gyereknek nem mentség.....ellenben az ölelgetni való kis kecskékkel, akik hihetetlen módon bírták a gyűrődést, vagy a fókákkal, akiket sok más gyerekkel együtt hangosan sikítozva lehetett körülbelül 30 másodpercenként üdvözölni:)...na igen, ezek aztán igen!:)))




Mire a Momotaroba értünk, az én lányom elájult, így fél kézzel, alvó gyerekkel a bal karomon étkeztem pálcikával, aminek eredményeképpen a jobb oldalamon kisebb kupac, akár bespájzoltnak is titulálható  étel gyűlt össze  a földön:)...de ott hagytam:)

A múltkor bekeveredtünk egy Stenders üzletbe, ahol persze nekünk fürdőgolyó kell, mert az a lányos estéken mennyire mennyei lesz...:)
A mai naphoz még hozzátettük ezt is, így most hiába játszom a gondolattal, hogy le kellene ülni dolgozni, nem megy, már csak nézek ki a fejemből:)

ja
ezek pedig mostanában készültek

megrendelésre

mert szeretem:)

Mert Eszter működő neszeszerét kellett újragondolni az új tásájához.....a nagy rekeszben a sok kis dolga, a kis rekeszben a magányosra vagdosott pici gyógyszerszemek....hmm....ezért a külön zseb...nem kispályás....korrekt, igényekkel rendelkező felhasználó:)

ennek a táskának kicsit komoly múltja van, pedig még csak pár napja készült el:)mire nekem ilyen laminált Párizsos anyagom lett  és mire ebből laptoptáska lett....hát, repültek a hónapok....


2012. április 13., péntek

csupasz

lecsupaszítottam a meskán a boltomat, mert ha kinn vannak rendelhető táskák, akkor azok jönnek és nem haladok mással.
sok és súlyos elmaradásom van régi ügyfeleim felé
erre honnan dől be megint nem is egy?:)
az eladott termékek közül.....régi ügyfelek férjeinek igényei közül...
és egyre inkább látom, hogy az ecseris út az utam.....
de most még a Párizs imádatom/imádatunk eredményeképpen varrok egy pár napig tavaszt Párizsba:)

fotók nemsokára:)

szerettem volna holnap alkotónapra menni, de nem adta az élet.....
ezért nyomunk egy szombatot Nellussal, mintha péntek vagy hétfő lenne:)


2012. április 11., szerda

sok

megrendelés készült el az elmúlt időszakban, amellett, hogy egy pár napja rendszeresen végigutazzuk a várost Nellussal, hogy megsimogassuk Luca babát és Aninak némi segítséget nyújtsunk.
Elképesztőek a lányaink, csodásak, varázslatosak. Lili elképesztő, ahogyan Nellust tanítja az életre. Elképesztő, ahogyan ránézeget az alvó Húgára és megpuszilja a fejét...és persze elképesztő, hogy az én kis majdnem másfél évesem hogyan néz Lucára, akad el a szava és ér hozzá, néha simogatásként, néha ahogy sikerül:)
Azonban egy vitathatatlan: igen nagy érdeklődéssel és szeretettel viseltetnek a legújabb kislány iránt, aki közéjük született:)




Egyébként a kicsi, mint a nagyok körülötte, igen lelkes karon, hason, vállon alvó...az alany semleges, csak meleg legyen és szuszogjon:)

2012. április 3., kedd

ma úgy sírtam, mint egy gyerek

amikor még Nellus a pocakomban volt, azt a rövid időt, amit én ennek tudatában éltem le, nem volt sok, cirka 4,5 hónap, azt nagyon lelkes kismamatornára járó anyajelöltként éltem le.
20 hetesen

Igazán különleges gyógytornász hölgy tartotta a Szent Imre kórházban keddenként a kismamatornát.
Friedrichné Nagy Andreának hívják. 
Annyian jártunk tornára, hogy a polifoamok nem fértek, sokszor a folyosón is tornáztak.
Becsületkasszával, nem csak tornáztunk....egyénileg mindenkiről tudta, ki, hol, mikor, milyen lefolyású terhesség....bárki bármivel odamehetett és nem talált visszautasításra....
Vele "szültünk" hetekig...:)
Igazán különleges hölgy, imádtam ezeket az órákat...
Amikor Nellus megszületett (egyébként csodásan, gyorsan és szépen), akkor az első pár sms egyikét Ő kapta, tudjon róla, minden kafa volt, sokat segített.
Amikor én a 3 napomat töltöttem benn a szülészeten, jártak benn lányok, asszonyok, akik jöttek aznap tornára és átnéztek a szülészetre is. Elmaradt a torna. Beteg lett, rosszindulatú beteg lett Andi.
Nem tudom elmondani, mennyire sajnáltam.

Teltek a hónapok, és ma elég sok időt töltöttünk benn a kórházban, mivel tegnapelőtt megszületett családunk újabb lánytagja:), Tesóm második kislánya, Luca.
1 nagymama, 2 anyuka és 3 lány...ez azért már nem két perces látogatást jelent:)

Egyszer csak ki jött ki a szülészet ajtaján???
Andi...
ösztönösen...de tényleg...nekiestem...szegény....) meg sem vártam, hogy tényleg felismer-e...most sem tudom, bár azt mondta:)
a nyakában sírtam, hogy ugye jól van és meggyógyult......
és igen....
Ő is kedvesen meghatódott, hogy ennyire örülök, annak hogy jól van, én meg konkrétan kikészültem:), sőt, sokkot kaptam:)

Nem tudom most sem leírni.....

Örülök, hogy meggyógyult....az ilyen emberek annyira, de annyira megérdemlik:)


tornát is tart, szóval van lehetősége a mostani kismamáknak is az Ő tanításának hála oly csodásan szülni, ahogyan én szültem......(na jó, némi homeopátia is benne volt..)

bearanyozta a napomat:))))

aki a keresőbe írva talált ide, annak belinkelem:

http://www.imreszul.neologik.hu/torna



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések